Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato testo»Lisnati kolači»Paj sa lisnatim testom, poslatičarskim kremom i kivijem

Paj sa lisnatim testom, poslatičarskim kremom i kivijem

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Paj sa lisnatim testom, poslatičarskim kremom i kivijem
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
18 min.
Kuvanje
22 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Kao majstori - možete li i vi da pripremite ovakav jedinstveno ukusni paj sa lisnatim testom i poslastičarskim kremom za manje od sat vremena"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 270 g
  • kivi - 3 komada
  • slatko od jagoda - 2 supene kašike ili malina (može i sveže voće)
  • menta - 2 - 3 sveža struka
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 380 ml
  • brašno - 50 g
  • šećer - 65 g
  • vanilin šećer - 8 g
* merne jedinice

Način pripreme

1. Ugrejte 300 ml mleka sa šećerom i vanilin šećerom na umerenoj vatri. Posebno umutite jedno jaje sa žumancem drugog i sipajte u njih preostalo mleko. Sipajte brašno i mutite dok ne dobijete retku kašu.

2. Sipajte ovu smesu u mleko na vatri, smanjite jačinu vatr i mešajte dok se ne zgusne - oko 6-8 minuta.

3. Gotov krem prebacite u posudu i pokrijte providnom folijom, tako da se zalepi uz krem i da se ne stvori korica. Ostavite tako dok se ne ohladi, a za to vreme počnite sa osnovom paja.

4. Razvucite lisnato testo na tanku pravougaonu koru. Izbušite viljuškom da ne nadolazi previše prilikom pečenja. Odsecite dva prsta sa svake strane pravougaonika i stavite ih na ivice da dobijete duplu koru, a u centru da ostane jedna - tamo ćemo napuniti paj kremom.

5. Pečemo oblikovano testo u plehu, obloženom papirom za pečenje u rerni, prethodno ugrejanoj na 200 stepeni. Čim porumeni izvadite i ostavite da se ohladi.

6. Sastavite paj od lisnatog testa tako što ga napunite poslastičarskim kremom osnovu i dobro poravnajte.

7. Oljuštite i isecite kivi na tanke krugove i poređajte na krem. Stavite od slatkog od malina ili jagoda, a ako koristite sveže voće poređajte ih između krišaka kivija.

8. Ukrasite svežim listovima mente i stavite u frižider ako nećete jesti odmah.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: