... cached Entity::getUser for 7200s, key: entusr1184726_18
Musaka sa heljdinim ljuspicama - Recept | BonApeti.rs

Musaka sa heljdinim ljuspicama

03/07/2019
"I takva musaka postoji, i mnogo je ukusna, verujte nam "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano167
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pre nego što počnemo sa kuvanjem, potopimo heljdine ljuspice u toplu vodu da ih pokriju.

Očistite i isecite šargarepu i krompir na kockice prečnika 0.5-1 cm. Isecite luk sitno.

Dinstajte luk i šargarepu u maslinovom ulju i malo vode. Dodajte začine, pazite da ne zagori aleva paprika. Dodajte krompir i ljuspice heljde i dodajte vodu koliko da pokrije smesu i da osane tečnos u kojoj će se peći.

Sipajte sve u pleh i stavite u rernu na maksimalnu temperaturu da se peče.

Mešajte u početku i ako je potrebno dodajte malo vode. Pecite dok krompir ne omekša. Nakon što voda ispari musaka je gotova.

Umutite jaja, kiselo mleko i malo soli. Prelijte musaku i pecite dok ne porumeni koliko vam se dopada

Servirajte sa kiselim mlekom ili mlečnim sosom sa belim lukom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar