Čorba od pirinča sa prazilukom lukom i šargarepama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67813
05/07/2019
"Dajte jednom iskusnom kuvaru šaku pirinča i on će napraviti savršenu čorbu od pirinča "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano40
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • praziluk - 1 struk
  • luk - 1 komad
  • šargarepa - 2 komada
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • pirinač - 1 šolja
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • kurkuma - 1 prstohvat
  • biber
  • so
  • brašno - 1 kašičica
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo pirinač (1 šolju) i natopimo u vodi nekoliko minuta. Za to vreme očistimo praziluk, operemo i isečemo na sitno. Isto tako ljuštimo i sečemo - usitnimo luk. Šargarepe operemo, ljuštimo, ponovo operemo i narendamo na krupno rende.

U šerpu sipamo ulje (3-4 kašike) i u nju stavljamo praziluk, luk i šargarepe. Dodajemo so i biber - mleveni po ukusu i dinstamo, sipajući i malo tople vode.

Kada omekša povrće i ostane na masnoći posipamo alevu papriku, kurkumu i brašno. Sipamo toplu vodu, mešajući sastojke. Posipamo sušeni čubar po ukusu i kad čorba provri, dodajemo od vode oceđen natopljeni pirinač.

Kuvamo čorbu od pirinča bez poklopca dok se ne skuvaju svi sastojci.

Ako je neophodno dolivamo toplu vodu tokom kuvanja.

Serviramo gotovu supu sa pirinčem zakiseljenu sirćetom ili sokom od limuna.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar