Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Čorba od narendanih šargarepa sa pilećim bujonom

Čorba od narendanih šargarepa sa pilećim bujonom

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4251564k
Čorba od narendanih šargarepa sa pilećim bujonom
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Dajte nam dve šargarepe i pola sata da vidite kakvu supu ćemo vam napraviti"

Potrebni sastojci

  • šargarepa - 150 g
  • luk - 1 komad
  • maslac - 20 - 30 g
  • brašno - 1 - 2 kašičice
  • bujon - 1 kocka, pileći
  • peršun
  • biber
  • jaja - 1 žumance
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • voda - 3 - 4 šolje
  • limunska kiselina - nekoliko kristalčića
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo šargarepe, ljuštimo i narendamo na krupno rende. Luk očistimo i isečemo na sitno. Rastapamo maslac i stavljamo sitno isečen luk i malo vruće vode da se izdinsta. Dodajemo i narendane šargarepe. Dinstamo dok ne ostanu na masnoći i ne počnu da se prže.

Tada posipamo biber po ukusu i brašno (1-2 kašičice). Mešamo i sipamo toplu vodu 3-4 šolje dok nastavljamo da mešamo. Kad sipamo vodu, ostavljamo supu da se kuva i dodajemo tokom kuvanja peršun isečen na sitno i pileći bujon.

Kuvamo približno 10-15 minuta, probamo da li je povrće skuvano. Gotovu čorbu zapržimo sa umućenim žumancem i kiselim mlekom i nekoliko kristalčića limunske kiseline.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: