Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Orada sa paradajzom i pečurkama u rerni

Orada sa paradajzom i pečurkama u rerni

Teodora CekovaTeodora Cekova
Početnik
16921
Orada sa paradajzom i pečurkama u rerni2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Da se istakne ukus ove sjajne ribe, napravite je baš ovako - u rerni i u društvu paradajščića"

Potrebni sastojci

  • orada - 1 kg, file
  • ulje - 2 kašike
  • luk - 4 glavice
  • brašno - 2 kašike
  • paradajz - 5 komada
  • pečurke - 150 g
  • beli luk - 7 čenova
  • peršun - 1/2 vezice
  • lovorov list - 1 komad
  • biber - 15 zrna
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk na kriške i zapržite ga u ulju. Pospite brašnom i promešajte. Sipajte unutra oljušten i narendan paradajz. Na kraju dodajte pečurke isečene na ivice. Posolite.

Prebacite smesu u posudu za pečenje. Odozgo poređajte ribu koja je prethodno posoljena, kao i beli luk. Začinite lovorovim listom i biberom. Pospite peršunom i pecite 30 minuta u umereno zagrejanoj rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: