Način pripreme
1. Kuvajte teleća rebra 1 sat na umerenoj vatri, pod poklopcem.
2. Iseckajte luk, a šargarepu i paradajz narendajte.
3. Zagrejte ulje i u njemu zapržite prvo luk dok ne omekša, nakon toga stavite šargarepu i na kraju paradajz. Dok se prži povrće, isecite glavicu kupusa i dodajte u sve ostalo.
4. Sipajte alevu papriku, so i šolju čorbice od povrća i mešajte dok ne ispari tečnost i ne ostane na masnoći.
5. Izvadite teleća rebra iz bujona i procedite ga. Sipajte kupus u posudu za pečenje, sipajte nekoliko kutlača bujona, stavite lovorove listove u poređajte rebra odozgo.
6. Uvijte posudu aluminijumskom folijom i pecite 40 minuta na 180 stepeni, nakon toga sklonite foliju, podignite temperaturu na 200 stepeni i nastavite pečenje dok meso ne dobije ukusnu koricu i dok jelo ne upije bujon. Nemojte da prepečete previše da se meso ne isuši.
7. Nakon što izvadite iz rerne, pokrijte opet folijom 15 minuta pre nego što servirate.
Prijatno!