Način pripreme
1. Očistite i odvojite ribu od kostiju, isecite na posebne male filee i pažljivo odvojite kožu uz pomoć oštrog noža.
2. Isecite luk i praziluk i pržite u 7 supenih kašika maslinovog ulja. Čim omekšaju i počnu da dobijaju karamel boju, stavite beli luk i origano i mešajte kratko.
3. Sipajte paradajz pire, so po ukusu i jednu kafenu šolju vode. Kuvajte 2-3 minuta na tihoj vatri i sipajte vino. Mešajte dok alkohol ne ispari - 2-3 minuta.
4. Dodajte biber u sos i kapar i skinite sa vatre.
5. Ugrejte rernu do 200 stepeni. U pleh sipajte pripremljen sos i sipajte u njega oko 100 ml vode.
6. Stavite filete grgeča na salsu od paradajza, pospite maslinovim uljem, solju i još origana i pecite 28-30 minuta.
7. Gotovog grgeča na italijanski način servirajte u društvu sveže salate i lepog belog vina.
Prijatno!