Pečena jagnjetina sa jezgrom makadamije

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
08/07/2019
"Jagnjetina o kojoj ćak nismo ni sanjali - sa makadamijom i pečena do savršenstva "
Priprema20 min.
Kuvanje160 min.
Ukupno180 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano45
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeća plećka - 1 komad
  • makadamija - 100 g
  • nana - 30 g, sveži listovi
  • beli luk - 4 - 5 čenova
  • maslinovo ulje - 4 - 5 supenih kašika
  • so - po ukusu
  • mladi luk - 1 struk
  • voda - oko 150 ml
* merne jedinice

Način pripreme

1. Jagnjeću plećku isecite na 3-4 mesta. Natrljajte solju, maslinovim uljem i sitno iseckanom nanom.

2. 10 komada jezgra makadamije sameljite na prah, ne previše fin ili izrendajte rendetom za citruse. I utrljajte ih u meso.

3. Čenove belog luka pritisnite dlanovima, nemojte ih ljuštiti i izgnječite. Stavite u procepe plećke zajedno sa celim orasima makadamije, koliko može da stane, preostale rasporedite oko mesa u pleh u koji ste stavili.

4. Sipajte vodu i uvijte aluminijumskom folijom.

5. Pleh stavite u ugrejanu rernu na 200 stepeni i pecite 40 minuta, nakon toga smanjite temperaturu na 170 stepeni i ostavite još 1 sat i 20-30 minuta.

6. Kad vidite da se meso odvaja od kostiju i vidno je skuvano, skinite foliju, temperaturu povećajte ponovo do 200-220 stepeni da se preplane. Ovde treba da pazite da ne ispari tečnost i da dno posude ne zagori. Sipajte još malo ako je potreno.

7. Gotovu pečenu jagnjetinu servirajte sa prilogom od krompira i svežom zelenom salatom.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar