Čorba od rakova i đumbira

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj78883
09/07/2019
"Nećete povrerovati da se toliko ukusna čorba sprema tako lako "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano24
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • šargarepa - 1 komad, isečena
  • praziluk - 1 komad, isečen
  • lovorov list - 1 komad
  • bujon - 900 ml, riblji
  • rakovi - 2 komada, srednje veliki
  • đumbir - 1 prstohvat, svež
  • soja sos - 1 kašičica
  • anis - 1/2 kašičice
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • pavlaka - 100 ml, tečna ili kisela
* merne jedinice

Način pripreme

Šargarepa, praziluk i lovorovi listovi se stavljaju zajedno sa bujonom da vru oko 10 minuta.

Rakovi se odvoje od kostiju, a njihovo meso se dodaje povrću zajedno sa đumbirom, soja sosom i anisom.

Ostavlja se da se krčkaju oko 10 minuta, ili dok povrće ne omekša. Posipaju se solju i biberom. Čorba se servira vruća, nakon što je promešate sa pavlakom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar