Praznična bundevara sa šećernom glazurom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
10/07/2019
"Odgovarajuća za svaki praznik, odgovarajuća za svaki radni dan i u svakoj specijalnoj prilici, jedinstvena bundevara sa šećernom glazurom "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano30
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kore - 260 g, fine
  • bundeva - 600 g, oljuštena
  • šećer - 130 - 140 g, kristal
  • šećer u prahu - 50 g
  • ulje - 180 ml
  • cimet - 2 prstohvata, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

1. Izrendajte svežu bundevu. Sipajte u nju šećer, ulje i cimet i promešajte.

2. Namažite dno pleha i stavite dve kore jedna na drugu. Rasporedite od nadeva ravnomerno svuda i pokrijte jednom korom, ponovo nadevom i tako dok ne potrošite sve sastojke. Na kraju zavšršite sa dve kore.

3. Isecite bundevaru na komade i stavite u ugrejanu rernu na 180 stepeni. Pecite slatkiš dok jako ne porumeni - oko 35 minuta.

4. Ostavite da se potpuno ohladi i onda pomešajte šećer u prahu sa 20 ml vode. Dobićete šećernu kašu, njom naprskajte obilno površinu bundevare i ostavite glazuru da se osuši nekoliko sati. Ako nemate strpljenja možete jesti odmah.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar