Slani štapići

VecaVecaPočetnik20671162
09/07/2019
"Prema nepisanom kulinarskom pravilu, uz ovakve štapiće pivo mora da bude dobro ohlađeno "
Priprema60 min.
Ukupno60 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano304
  • Pregledi tokom meseca29
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • mleko - 250 ml, mlako
  • kvasac - 40 g, svež
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • svinjska mast - 40 g
  • kajmak - 60 g
  • žumanca - 2 kom.
  • belanca - 1 kom.
  • margarin - 250 g
  • brašno - 750 g brašna
  • Za premazivanje i posipanje
  • belanca - 1 kom.
  • susam - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo: U mlakom mleku rastvoriti kvasac, dodati šećer i 1 kašiku brašna, izmešati i ostavitu da odstoji deset minuta.

Za to vreme mikserom umutiti margarin, dodati mast, kajmak, žumanca, belance, posoliti i sve dobro umutiti mikserom. U sve to dodati nadošli kvasac i, postepeno dodajući brašno, zamesiti testo.

Uzimati po malo smese i oblikovati štapiće. Poređati ih u silikonsku modlu za štapiće. Premazati umućenim belancetom, posuti susamom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.

Preostalo testo premesiti i oklagijom razviti u oblik pravougaonika. Seći na štanglice željene debljine. Poređati ih u pleh obložen pek-papirom, premazati ih umućenim belancetom, posuti susamom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.

Gotove štapiće izvaditi iz rerne, ostaviti da se malo prohlade, servirati i poslužiti.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar