Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Paelja»Paelja sa ćorizom

Paelja sa ćorizom

Teodora CekovaTeodora Cekova
Početnik
16921
Paelja sa ćorizom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Od svega po malo u savršenoj kombinaciji ukusa i aroma - to vam predstavljamo danas"

Potrebni sastojci

  • ćorizo - 2 komada, kobasice
  • školjke - 500 g
  • pirinač - 1 šolja
  • šafran - 1 prstohvat
  • pileći bataci - 250 g (bez kostiju, sa kožom)
  • korijander - 1 vezica
  • škampi - 500 g
  • limun - 1 komad
  • grašak - 1 šolja
  • bujon - 2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite kobasice na kriške, operite školjke, isplaknite pirinač, isecite na kocke pileće meso i oljuštite škampe.

Začinite piletinu solju i biberom. Zagrejte vok na umereno jaku vatru. Ispržite ćorizo isečen na kriške dok ne postane blago braon, izvadite iz posude i smanjite vatru. Kada ste spremni da pržite piletinu, ponovo pojačajte ringlu da bude umereno jaka i stavite meso da se isprži do tri četvrtine, samo toliko da koža postane blago braon, izvadite iz posude i izdvojte.

Stavite bujon u šolju i dodajte šafran. Promešajte i ostavite u mikrotalasnu na 2 minuta. Stavite opran pirinač u tiganj sa uljem od kobasica i piletine i mešajte tako da se dobro prekrije, 2-3 minuta.

Ako masnoća nije dovoljna, dodajte kašičicu maslinovog ulja. Dodajte bujon sa šafranom i ostavite da provri. Pokrijte pirinač sa kobasicama, školjkama, piletinom i škampima, tako što počnete da ih ređate do sredine posude.

Pokrijte poklopcem ili folijom. Smanjite vatru da bude slaba i ostavite da se kuva oko 15 minuta. Pirinač ne treba da omekša sasvim, najbolje do stepena al dente. Pospite graškom i ponovo pokrijte. Kuvajte još 2-3 minuta. Proverite da li je piletina gotova i prelijte sa četvrinom soka od limuna. Pospite isečenim korijanderom i servirajte vruće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: