Način pripreme
Radi se kašikom. Okrugla posuda se blago namaže maslinovim uljem. Rerna - 200 stepeni.
U suvoj posudi se pomeša brašno sa suvim kvascem i šećerom. Meša se dobro. Dodaje se topla voda, so, maslinovo ulje. Meša se dobro kašikom i posle se blago rukama oformi lopta testa. Uvija se u foliju i ostavlja se pola sata da blago naraste. Razvija se tanko oklagijom koliko je dno posude u seče se oštrim nožem. Suvišno se sklanja. Stavlja se u namazanu posudu za pečenje pomoću oklagije.
Ređanje sastojaka počinje sipanjem konzerve paradajz, odozgo se poređaju kriške šunke i malo ćoriza, a nakon toga se počinje sa ređanjem kriški mocarela, dimljene skamorce i završava se narendanim parmezanom. Posipa se obilno listovima bosiljka. Peče se na 200 stepeni oko 20-25 minuta.
Beleška: Testo za ovu picu je malo količinski i tanko razvijeno po prečniku posude. Nadev je od francuske bele šunke, koja je veoma suva i dodala sam malo ćoriza, ali osnovno u ovoj pici jeste sir, koga ima dosta.
Možda je u tome i tajna dobre pice, malo nadeva na račun sira, koji daje neverovatan ukus. Osim mocarele može da se koristi u kombinaciji i sa drugom vrstom tvrdog sira, ali uvek se završava parmezanom.
Kada spremam picu nikada ne koristim čubar, već samo bosiljak i to cele listove, koji divno mirišu. Može da se koristi i zamrznuti bosiljak i suvi za posipanje.