Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći bataci sa ćorizom i pirinčem

Pileći bataci sa ćorizom i pirinčem

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Pileći bataci sa ćorizom i pirinčem
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Bataci sa pirinčem? Znamo kako da ih napravimo duplo ukusnijim od klasičnih - vidite ovde"

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • pileći bataci - 4 komada, donji
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 1 komad, crvena
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • čorizo - 220 g
  • paradajz pire - 1 kašika
  • majčina dušica - sveža, 1 kašika, listići
  • belo vino - 150 ml
  • bujon - 850 ml, pileći
  • pirinač - 330 g
  • peršun - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte maslinovo ulje u dubokom tiganju na umerenoj temperaturi. Propržite batake dok ne postanu zlatasti sa svih strana (oko 15 minuta). U međuvremenu očistite crvenu papriku i isecite je na krupne parčiće.

Oljuštite i isecite čorizo na krugove. Očistite i isecite luk i beli luk na sitno. Izvadite batake iz tiganja i smanjite temperaturu ringle.

SIpajte isečeni luk i crvenu papriku i kuvajte oko 10 minuta dok ne omekšaju. Dodajte ćorizo i beli luk i propržite oko 5 minuta. Promešajte s paradajz pireom i kuvajte oko minut.

Vratite pileće batake i dodajte majčinu dušicu, belo vino i bujon. Nakon što provri pokrijte poklopcem i ostavite jelo da se kuva oko 25 minuta na tihoj vatri.

Kad je gotovo dodajte pirinač i kuvajte još oko 20 minuta, ili dok se ne skuva pirinač. Ako je neophodno, ako pirinač nije skuvan, a apsorbovao je svu tečnost, možete da dodate bujon ili vodu dok se ne skuva potpuno. Na kraju pospite peršunom isečenim na sitno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: