Način pripreme
Operite i očistite tikvice, isecite na tanke krugove.
Namažite veliki pleh sa malo maslinovog ulja, stavite tikvice i prelijte ih preostalim maslinovim uljem. Lepo promešajterukama tako da svi komadi budu pokriveni mašću.
Stavite pleh u ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite tikvice dok ne dobiju zlatnu boju, periodično mešajte da se ravnomerno ispeku. Kad budu gotovi izvadite i ostavite da se ohladi.
Za to vreme skuvajte jaja, oljuštite i ohladite.
U posudu stavite kiselo mleko, izgnječen beli luk, izrendajte jaja, začinite solju i biberom po ukusu. Promešajte, dodajte pečene tikvice, izmrvite sir i ponovo promešajte.
Stavite predjelo sa tikvicama i sirom u frižider da se ohladi.
Prebacite predjelo na tanjir i po želji pospite tucanom paprikom i strukom mirođije ili peršuna.