Testo za domaće mekike

15/07/2019
"Najukusnije mekike za malu i veliku decu, ostaju domaće "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano736
  • Pregledi tokom meseca62
  • Pregledi tokom sedmice13
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 200 ml
  • voda - 100 ml, mlaka
  • kisleo mleko - 2 supene kašike
  • suvi kvasac - 7 g
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 3 supene kašike
  • jaja - 1 komad
  • brašno - 900 g
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaje sa kiselim mlekom i postepeno dodajte ugrejano sveže mleko. U njih sipajte ulje i promešajte.

Prosejte brašno i pospite šećerom, solju i suvim kvascem.

Kašikom mešajte i sipajte mlečnu smesu.

Mešajte koliko može, nakon toga rukama zamesite testo dok ne postane lepo i glatko.

Pokrijte i ostavite na toplom da nadođe, nakon toga je gotovo za prženje vaših mekika.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar