Pohovani vrganji

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
16/07/2019
"Prženi krompirići su u panici, pivo već ima svog novog najboljeg prijatelje - pohovane vrganje "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano181
  • Pregledi tokom meseca36
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite pečurke i isecite ih na kriške debljine oko 1 cm. Posolite ih i pospite sa malo bibera.

U odvojenoj posudi pomešajte brašno, vino, so, prašak za pecivo, žumanca i belenaca umućena u sneg i promešajte. Treba da dobijete retku smesu koja ima konzistenciju testa za palačinke.

Potapamo pečurke u smesu za pohovanje, nakon čega ih pržimo u zagrejanom ulju dok ne postanu zlataste. Izvadimo ih i stavljamo na toplo, a u masnoći od prženje zapržimo i kriške belog hleba.

Pečurke se stavljaju preko prženica i serviraju se sa limunom ili sosom od paradajza.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar