Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Brza predjela»Tikvice u odličnoj smesi za pohovanje od kačkavalja

Tikvice u odličnoj smesi za pohovanje od kačkavalja

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Tikvice u odličnoj smesi za pohovanje od kačkavalja
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Zvanično stavljamo kraj traženju savršenih prženih tikvica - našli smo ih i već i degustiramo"

Potrebni sastojci

  • tikvice 1 komad, srednje veličine
  • so - 1 - 2 prstohvata
  • biber - po ukusu
  • beli luk - 2 čena
  • brašno - za valjanje
  • ulje - za prženje
  • za pohovanje
  • jaja - 3 komada
  • kisela pavlaka - 3 supene kašike
  • so - 1/2 kašičice
  • brašno - 3 - 4 supene kašike
  • kačkavalj - 50 g
  • sos od belog luka
  • kisela pavlaka - 4 - 5 supenih kašika
  • mirođija - 1 supena kašika, sitno iseckana
  • so - oi ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operite tikvicu i isecite je na tanke krugove debljine 0, 5 cm. Stavite krugove u posudu sa izgnječenim čenovima belog luka, soli i biberom po ukusu.

Pažljivo promešajte i ostavite sa strane 15 minuta.

Pripremite smesu za pohovanje tako što umutite jaja i dodajte pavlaku, promešajte. Dodajte so, brašno i rendani kačkavalj, mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

U tanjir posebno stavite brašno da uvaljate tikvice.

Ugrejte više ulja na umerneoj vatri, uvaljajte tikvice prvo u brašno, a posle potopite u smesu za pohovanje. Pržite dok ne dobiju zlatnobraon boju (bude brzo i poređajte ih na ubrus da se ocedi višak masti.

Pripremite ukusan sos od belog luka, tako što sjedinite sve sastojke i dobro promešajte. Ostavite sos u frižider u 15 minuta da odstoji pre serviranja.

Servirajte pohovane tikvice sa sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: