Način pripreme
Operite tikvicu i isecite je na tanke krugove debljine 0, 5 cm. Stavite krugove u posudu sa izgnječenim čenovima belog luka, soli i biberom po ukusu.
Pažljivo promešajte i ostavite sa strane 15 minuta.
Pripremite smesu za pohovanje tako što umutite jaja i dodajte pavlaku, promešajte. Dodajte so, brašno i rendani kačkavalj, mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
U tanjir posebno stavite brašno da uvaljate tikvice.
Ugrejte više ulja na umerneoj vatri, uvaljajte tikvice prvo u brašno, a posle potopite u smesu za pohovanje. Pržite dok ne dobiju zlatnobraon boju (bude brzo i poređajte ih na ubrus da se ocedi višak masti.
Pripremite ukusan sos od belog luka, tako što sjedinite sve sastojke i dobro promešajte. Ostavite sos u frižider u 15 minuta da odstoji pre serviranja.
Servirajte pohovane tikvice sa sosom.