Čomlek sa svinjskom kolenicom

17/07/2019
"Znate li koja je magična reč zbog koje ljudi zaboravljaju na dijetu - Čomlek "
Priprema20 min.
Kuvanje300 min.
Ukupno320 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano209
  • Pregledi tokom meseca28
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica - 1.5 - 2 kg
  • krompir - 1 kg
  • šargarepa - 2 komada
  • bela repa - 1 duga /dajkon/ može i dve okrugle
  • paprike - 1 komad
  • luk - 1 glavica, crni
  • beli luk - 6 čenova
  • biljna mast - 4 supene kašike
  • sirće - 1 supena kašika
  • belo vino - 2 šolje, suvo
  • dižonski senf - 2 supene kašike
  • soja sos - 2 supene kašike
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • biber - 1 kašičica, mleven
  • ruzmarin - 2 struka
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite marinadu od 2 supene kašike masnoće, sirćeta, senfa, soja sosa, aleve paprike, bibera i 2 kašičice soli. U kolenici pravite desetak proreza i napunite ih marinadom.

Povrće očistite i krupnije isecite. U dovoljno veliku glinenu posudu stavite kolenicu. Oko poređajte zbijeno povrće i ruzmarin.

Prelijte preostalom masnoćom i vinom, u kojem ste rastvorili preostlau marinadu. Posolite malo i dodajte čašu vode.

Čomlek ostavite u rerni 5 sati na 140 stepeni. Nakon toga bokal crvenog vina neće biti višak.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar