Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Čomlek»Čomlek sa svinjskom kolenicom

Čomlek sa svinjskom kolenicom

Sergei AnchevSergei Anchev
Kuvar
12627342
Čomlek sa svinjskom kolenicom
Fotografije: Sergei Anchev
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
300 min.
Ukupno
320 min.
Porcije
8
"Znate li koja je magična reč zbog koje ljudi zaboravljaju na dijetu - Čomlek"

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica - 1.5 - 2 kg
  • krompir - 1 kg
  • šargarepa - 2 komada
  • bela repa - 1 duga /dajkon/ može i dve okrugle
  • paprike - 1 komad
  • luk - 1 glavica, crni
  • beli luk - 6 čenova
  • biljna mast - 4 supene kašike
  • sirće - 1 supena kašika
  • belo vino - 2 šolje, suvo
  • dižonski senf - 2 supene kašike
  • soja sos - 2 supene kašike
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • biber - 1 kašičica, mleven
  • ruzmarin - 2 struka
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite marinadu od 2 supene kašike masnoće, sirćeta, senfa, soja sosa, aleve paprike, bibera i 2 kašičice soli. U kolenici pravite desetak proreza i napunite ih marinadom.

Povrće očistite i krupnije isecite. U dovoljno veliku glinenu posudu stavite kolenicu. Oko poređajte zbijeno povrće i ruzmarin.

Prelijte preostalom masnoćom i vinom, u kojem ste rastvorili preostlau marinadu. Posolite malo i dodajte čašu vode.

Čomlek ostavite u rerni 5 sati na 140 stepeni. Nakon toga bokal crvenog vina neće biti višak.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: