Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Praznični Hleb»Pogača punjena svinjskom kolenicom i šumskim pečurkama

Pogača punjena svinjskom kolenicom i šumskim pečurkama

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638722k154
Pogača punjena svinjskom kolenicom i šumskim pečurkama
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 3
25/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
200 min.
Ukupno
240 min.
Porcije
10
"Fantastična pogača sa kolenicom - da se najede cela porodica, pa čak i gosti"

Potrebni sastojci

  • brašno - 800 g belo
  • sveže mleko - 100 ml
  • voda - 100 ml mlaka
  • jaja - 3 komada
  • žumanca - 1 komad
  • kiselo mleko - 300 g
  • kvasac - 40 g
  • so - 1 kašika
  • šećer - 1 kašika
  • maslac - 50 g
  • ulje - 20 ml
  • Za nadev
  • kolenica - 1 komad / Korišćena je bez kostiju /
  • pečurke - 20 g pečurki / ili po želji /
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 glavica
  • maslac - 125 g
* merne jedinice

Način pripreme

Za pripremu testa prosejte brašno i dodajte mu so i aktivirajte kvasac sa malo vode i šećera.

Napravite udubljenje u brašnu, dodajte 3 jaja, sveže i kiselo mleko i vodu sa kvascem.

U procesu mešenja dodajte ulje i ako je potrebno još brašna.

Gotovo testo premažite uljem, pokrijte providnom folijom i ostavite da naraste oko sat vremena na toplom mestu.

Od naraslog testa napravite loptice za okruglu pogaču, poređajte ih u nauljenu tepsiju i ponovo ih ostavite da narastu još malo. U zagrenoj rerni pecite pogaču oko 35-40 minuta.

Kada pogača sa mesom uhvati laganu koricu premažite je sa 50 g maslaca i umućenim žumancem i vratite da se peče.

Za nadev - stavite kolenicu u pleh sa lukom i belim lukom, dodajte malo vode i pecite pokriveno aluminijumskom folijom najmanje 2 sata u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Nakon toga skinite meso sa kostiju i naseckajte ga. Stavite ga zajedno sa pečurkama, preostalim sosom od pečenja, maslacem u vatrostalnu posudu.

Vratite sve u rernu dok se pečurke ne spreme i da ispari višak tečnosti.

Čim se pogača ohladi izdubite je u sredini. U to udubljenje sipajte nadev i prelijte sa malo sosa. Vratite u rernu i pecite još 10 minuta.

Pogača sa kolenicom i šumskim pečurkama je prema receptu šefa Mančeva.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: