Način pripreme
Operemo i očistimo pileće džigerice. Sečemo na dva dela.
U posudi pomešamo sodu sa hladnom vodom i džigerice potopimo na oko 30 minuta. Izvadimo i ostavljamo u đevrđir da se ocedi dobro.
Pripremamo marinadu od oceđenog soka od limuna, so, biljnu mast, biber i kajenski biber. Mariniramo 2 sata.
Za pohovanje dobro umutimo belanca i senf. Dodajemo so po ukusu i penušavo pivo (preporučuje se svetl)-
Postepeno zgusnemo kukuruznim brašnom. Konzistencija smese treba da bude gušća nego ona za testo za palačinke.
Spremni smo za pohovanje, zato vadimo džigerice iz marinade i dobro ih osušimo. Koristimo pamučnu krpu.
Pripremamo tri posude. U prvu stavljamo brašno za valjanje. U drugu sipamo smesu za pohovanje, a u treću posudu pomešamo prezle i seme susama.
Domaće pripremljena mlevena prezla je najukusnija.
Svsko parče uvaljamo prvo u brašno, posle potapamo u pohovanje, a na kraju u prezle sa susamom.
Pržimo dok ne dobije zlatnu boju u ugrejanom ulju, u njega dodajemo maslac, za miris i raskoš.
Ocedimo pohovane pileće džigerice na rešetci ili ubrusu, da se ocedi višak masti.
Možemo kombinovati sa sosom od belog luka i majoneza ili sotiranim krompirom sa maslacem i estragonom.
Obavezno je sa hladnim penušavim pivom, zato što su idelano meze za pivo.
Živeli i neka vam je slatko!