Način pripreme
Rerna - 170 stepeni;
Ravan pleh, obložen papirom za pečenje.
Belanca sipamo u odgovarajuću šerpu zajedno sa sokom od limuna, stavljamo na vatru na 4 stepen od mogućih 9.
Počinjemo da mutimo mikserom na maksimalnoj brzini. U porcijama dodajemo šećer i nastavljamo da mutimo na maksimumu dok se ne rastopi, da nema ostataka kristal šećera ili oko 7-8 minuta.
Ako procenite da je temperatura ringle visoka, smanjite odmah na 3 stepen. Dobijate veoma mekan, čvrst i sjajan krem.
Umućena belanca prebacite u posudu, dodajte vanilu i orahe, promešajte špatulom.
Supenom kašikom uzimajte od smese i sipajte u pleh na gomilicama na rastojanju između njih.
Pecite na 170 stepeni oko 20-25 minuta.
Ostavite da se ohladi i odlepite od papira.
Orasnica raskošnog ukusa, iako se naziva ružna, to je tako zato što se ne oblikuje, da bi bila glatka odozgo. Spolja je stvarno malo gruba odozgo, ali je unutra predivne konsistencije i sa hrskavom koricom.