Cornetti - italijanske kiflice

01/05/2020
"Neka vam je slatko sa ovim ukusnim italijanskim kiflicama "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano256
  • Pregledi tokom meseca250
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 5 šolja
  • so - 2 kašičice
  • šećer - 2 kašičice
  • suvi kvasac - 7 g
  • maslinovo ulje - 1/4 ili maslinovo ulje
  • topla voda - 2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno, šećer, so i ulje se pomešaju.

Kvasac se rastopi u malo tople vode i sipa se u posudu. Meša se dok ne postane homogeno i ostavi se da odmori 10 minuta, nakon čega se na većim obrtajima miksera muti još 2 minute, dok se ne dobije meko i elastično testo.

Oblikovanje:

Jedan način je da podelite testo na delove približno jednake veličine, da ih razvijete u pravougaonik veličine (30х9) i da ih isečete po dijagonali, tako da se formiranju trouglovi.

Trouglovi se uvijaju u kiflice, tako što se počinje od šireg dela ka užem.

Druga varijanta je da se razvije celo testo u tanku koru i da se iseče na 32 trouglića. Uvijanje italijanskih kiflica se vrši na isti način.

Italijanske kiflice Cornetti se peku na 200 stepeni otprilike 20 minuta i poslužuju se sa slatkom ili nečim slanim.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar