Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Hrskavi sterilizovani krastavčići

Hrskavi sterilizovani krastavčići

Sergei AnchevSergei Anchev
Kuvar
12627342
Hrskavi sterilizovani krastavčići3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
24
"Senazacionalno, naučnici su otkrili kako da sterilizovani krastavci ostanu hrskavi - detalje pročitajte u receptu"

Potrebni sastojci

  • kornišoni - 10 kg, sveži
  • šargarepa - 3 - 4 komada
  • luk - 2 - 3 glavice, crni
  • morska so - 1 1/3 šolje
  • sirće - 2 šolje
  • šećer - 1 šolja
  • mirođija - veza, precvetala
  • seme slačice - 10 g
  • biber - 20 g, u zrnu
  • piment - 10 g
* merne jedinice

Način pripreme

Krastavce dobro operite. Važno je da budu sveži i da nisu suvi. Ako treba da čuvate neko vreme, majbolje da ih držite u hladnoj vodi.

Šargarepu isecite na krugove, luk takođe.

Pripremite marinadu od 10 l vode, soli, sirćeta i šećera. U teglu od 800 ml stavite prstohvat semena slačice, nekoliko zrna bibera, 1-2 zrna pimenta, grančicu mirođije, 2-3 komada šargarepe i još toliko luka. Ređajte krastavac do ivice tegle. Prelijte marinadom 1 cm ispod poklopca.

Od ove količine dobijate 22-24 tegle, u zavisnosti od veličine krastavaca. Dobro zatvorene tegle poređajte u mašinu za sudove uključenu na 70 stepeni /ako imate tu opciju/ i uključite program za prljave sudove.

Ako koristite drugi način sterilizacije, obavezno koristite termometar. Tegle ne treba da stoje više od 10 minuta iznad 70 stepeni. Rezultat će vas očarati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: