Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Klasičan turski menemen

Klasičan turski menemen

Jozlyam KadirovaJozlyam Kadirova
Kuvar
127231k
Klasičan turski menemen
Fotografije: Jozlyam Kadirova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
3
"Ne treba da idete daleko da biste probali ukusan Menemen - evo vam recept, pripremite sami"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • paradajz - 4 komada
  • paprike - 4 komada
  • ljute paprike - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite paradajz na kockice, a paprike očistite od semenki, podelite na nekoliko trakica i nakon toga iseckajte (ne treba da budu sitno iseckane)

Iseckajte luk i propržite u prethodno ugrejanoj masnoći - 2 supene kašike maslaca i 2 supene kašike ulje.

Dodajte polovinu paradajza i sve isečene paprike (ljuta paprika nije obavezna, ako ne volite ljuto - dodajte samo deo nje).

Pržite, nakon toga dinstajte oko 5-10 minuta.

Umutite jedno jaje sa solju po ukusu i prstohvatom bibera, sipajte u dinstano povrće. Promešajte.

Dodajte drugu polovinu paradajza i ponovo dinstajte 5 minuta.

Uz pomoć kašike napravite 3 gnezda - razbijte jaja u njih, pazite da ostanu cela i da se ne razliju sa ostalim sastojcima.

Dinstajte tako oko 10 minuta, nakon toga skinite sa vatre.

Tradicionalni menemen se servira direktno u tiganju.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: