Način pripreme
Isecite paradajz na kockice, a paprike očistite od semenki, podelite na nekoliko trakica i nakon toga iseckajte (ne treba da budu sitno iseckane)
Iseckajte luk i propržite u prethodno ugrejanoj masnoći - 2 supene kašike maslaca i 2 supene kašike ulje.
Dodajte polovinu paradajza i sve isečene paprike (ljuta paprika nije obavezna, ako ne volite ljuto - dodajte samo deo nje).
Pržite, nakon toga dinstajte oko 5-10 minuta.
Umutite jedno jaje sa solju po ukusu i prstohvatom bibera, sipajte u dinstano povrće. Promešajte.
Dodajte drugu polovinu paradajza i ponovo dinstajte 5 minuta.
Uz pomoć kašike napravite 3 gnezda - razbijte jaja u njih, pazite da ostanu cela i da se ne razliju sa ostalim sastojcima.
Dinstajte tako oko 10 minuta, nakon toga skinite sa vatre.
Tradicionalni menemen se servira direktno u tiganju.
Neka vam je slatko!