Jermenske tulumbe

19/07/2019
"U svako doba dana možemo da jedemo sočne jermenske tulumbe - počastite nas ako ne verujete "
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano337
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sitan sir - 500 g, neslan
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 1.5 šolja
  • soda - 1 kašičica
  • so - prstohvat
  • ulje - za prženje
  • za sirup
  • voda - 2 šolje
  • šećer - 2 šolje
  • vanila
* merne jedinice

Način pripreme

U velikoj posudi razbijemo jaja i mešamo, posle dodajemo sitan sir, brašno, soda i so.

Sve lepo promešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.

Nakon što smesa bude gotova, punimo špric ili kesu (ja sam kupina nastavak za tulumbe, a sa obim kalupom bude sve kako treba).

U tiganj stavljamo ulje - NE čekamo da se ugreje, treba da bude hladno i uz pomoć šprica sa nastavkom, istiskamo unutra i sečemo makatama.

Nakon što se jermenske tulumbe isprže, vadimo u pleh.

Kad završimo sa tulumbama, prelazimo na sirup.

U šerpu stavljamo vodu, šećer i kuvamo 15 minuta - kod mene je dovoljno.

Prelivamo hladne tulumbe toplim sirupom i stavljamo u frižider.

Serviramo jermenske tulumbe hladne.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti