Jermenske tulumbe

N.AkifovaN.Akifova
Inovator
12744879
Jermenske tulumbe2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"U svako doba dana možemo da jedemo sočne jermenske tulumbe - počastite nas ako ne verujete"

Potrebni sastojci

  • sitan sir - 500 g, neslan
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 1.5 šolja
  • soda - 1 kašičica
  • so - prstohvat
  • ulje - za prženje
  • za sirup
  • voda - 2 šolje
  • šećer - 2 šolje
  • vanila
* merne jedinice

Način pripreme

U velikoj posudi razbijemo jaja i mešamo, posle dodajemo sitan sir, brašno, soda i so.

Sve lepo promešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.

Nakon što smesa bude gotova, punimo špric ili kesu (ja sam kupina nastavak za tulumbe, a sa obim kalupom bude sve kako treba).

U tiganj stavljamo ulje - NE čekamo da se ugreje, treba da bude hladno i uz pomoć šprica sa nastavkom, istiskamo unutra i sečemo makatama.

Nakon što se jermenske tulumbe isprže, vadimo u pleh.

Kad završimo sa tulumbama, prelazimo na sirup.

U šerpu stavljamo vodu, šećer i kuvamo 15 minuta - kod mene je dovoljno.

Prelivamo hladne tulumbe toplim sirupom i stavljamo u frižider.

Serviramo jermenske tulumbe hladne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: