Zapečeno jelo sa tikvicama, krompirom i paradajzom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67533
22/07/2019
"Sigurni smo da možete da osetite ovu predivnu aromu pečenog povrća sa bešamel sosom koliko god da se daleko nalazite "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano242
  • Pregledi tokom meseca72
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice, krompir i paradajz se seku na krugove, začinjavaju se solkju i maslacem, nakon čega se ređaju poput pločica u posudu za pečenje.

U drugoj posudi se sprema bešamel sos. Ulje se stavi da se ugreje i u njemu se zaprži brašno dok ne porumeni, nakon čega se dodaje mleko.

Meša se dok se sos ne zgusne i ne postan homogen, začinjava se solju, biberom i bosiljkom, nakon toga se sklanja s vatre.

Prelivamo povrće gotovim bešamel sosom i posipamo narendanim kačkavaljem. Pečemo u umerenoj rerni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar