Pohovani luk

VecaVeca
Kuvar
364
10
1k
30
4
22/07/2019
"Mi već hladimo pivo i čekamo poziv!"
Priprema40 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano496
  • Pregledi tokom meseca33
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • ceni luk - 2 glavice
  • prezle - 200 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • jaja - 2 kom.
  • mleko - 200 ml
  • brašno - 200 g
  • so - 1 kašičica
  • ulje - po potrebi, za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Luk oljuštiti, oprati i iseći na kolutove, pa odvojitiprstenove. Prašak za pecivo sjediniti sa brašnom, dodati so, izmešati, pa prstenove luka uvaljati u njih.

Jaja i mleko razmutiti ručnom žicom za mućenje, zatim dodati mešavinu brašna, praška za pecivo i soli i sve uzmešati ručnom žicom za mućenje, kako bi se svi sastojci sjedinili.

Prezle staviti u odgovarajuću posudu. Prstenoveluka uvaljati prvo u smesu od jaja, potom u prezle.

Pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane. Odlagati na kuhinjski papir kako bi se ocedio višak masnoće. Servirati i poslužiti.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar