Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Brza predjela»Pohovani luk sa mlekom

Pohovani luk sa mlekom

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Pohovani luk sa mlekom
Fotografije: Veca
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Mi već hladimo pivo i čekamo poziv!"

Potrebni sastojci

  • ceni luk - 2 glavice
  • prezle - 200 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • jaja - 2 kom.
  • mleko - 200 ml
  • brašno - 200 g
  • so - 1 kašičica
  • ulje - po potrebi, za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Luk oljuštiti, oprati i iseći na kolutove, pa odvojitiprstenove. Prašak za pecivo sjediniti sa brašnom, dodati so, izmešati, pa prstenove luka uvaljati u njih.

Jaja i mleko razmutiti ručnom žicom za mućenje, zatim dodati mešavinu brašna, praška za pecivo i soli i sve uzmešati ručnom žicom za mućenje, kako bi se svi sastojci sjedinili.

Prezle staviti u odgovarajuću posudu. Prstenoveluka uvaljati prvo u smesu od jaja, potom u prezle.

Pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane. Odlagati na kuhinjski papir kako bi se ocedio višak masnoće. Servirati i poslužiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: