Način pripreme
Očistite pečurke, operite pod tekućom vodom, nemojte ih natapati. Isecite ih na ivice, a šunku na kocke.
Ako ste dolučili da garnirate sa pireom od cvekle, skuvajte 1/2 glavie i pretvorite je u pire sa malo maslinovog ulja, soli i bibera (po želji i kašikom soka od limuna).
Zagrejte tiganj na umerenu do jaku vatru sa maslacem i maslinovim uljem, u slučaju da volite masnije možete da dodajte još.
Stavite pečurke, posolite i začinite biberom i kvuajte dok ne puste vodicu i posle ona polu ispari. Treba da ostanu mekane, ne da se osuše. Pred kraj kuvanja stavite šunku i promešajte na kratko.
Vruće pečurke prebacite u tanjir zajedno sa preostalim ukusnim sosom koji se odvojio pri kuvanju. Sačekajte jedan minut i preko njih stavite žumance. Sačekajte da upije toplotu i pomešajte sa svim ostalim.
Kapnite tu i tamo od pirea od cvekle, med i pospite cvetnim klicama ili onim od listova salate.
Đakonija koju treba da probate!
Prijatno!