bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća Čorba»Čorbica od jagnjeće džigerice sa zaprškom

Čorbica od jagnjeće džigerice sa zaprškom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k5k7k
Čorbica od jagnjeće džigerice sa zaprškom
Fotografije: Tanya Arabadjiiska
1 / 2
25/07/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
6
"A da znate što na selu prave dobru čorbicu od jagnjeće džigerice - prste ćete polizati"

Potrebni sastojci

  • jagnjeća džigerica - 500 g (bela i crna)
  • maslac - 50 g
  • mladi luk - 1 vezica
  • pirinač - 2 kašike
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - 1/4 glavice
  • biber
  • aleva paprika
  • so
  • nana
  • peršun
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • jaja - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Džigerica se opere dobro hladnom vodom. Stavlja se da vri u posoljenoj vodi. Dodaju se isečeni luk, šargarepa i celer. Kada je džigerica skuvana vadi se, a bujon se procedi.

Džigerica se seče na parčiće i vraća se u bujon. Ostavlja se da provri i dodaje se pirinač. Luk se seče i dinsta u maslacu, zajedno sa brašnom i alevom paprikom.

Zaprška se dodaje u čorbu. Kada je potpuno gotova, zaprži se sa jajetom, umućenim u mleku i posipa se peršunom, nanom i biberom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: