Pečena slaninica

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74223
26/07/2019
"Najbolje meze koje ikada možete da probate - za majstore i meraklije "
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano55
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • slanina - 500 g
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Slanina je sveža.

Stavlja se slana voda da provri i u nju se potapa na oko 5 minuta da se izbistri.

Nakon toga se vadi i ređa se u tegle.

Kada se ohladi salamura, slanina se njom preliva.

Nakon nekoliko dana je spremna za konzumaciju.

Vadi se i rascepi se nožem po mekom delu.

Peče se na roštilju.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar