Način pripreme
Pomešajte mleveno meso sa sitno iseckanim lukom. Dodajte iseckane sveže začine peršun i žalifiju. Začinite mleveno meso za ćuftice solju i biberom. Dodajte mrvice od hleba. Sipajte 1-2 supene kašike maslinovog ulja i 1 kašičicu ljutog čili sosa.
Promešajte mleveno meso rukama i napravite ćuftice. Uvijte svaku u prekrštene listove slanine. Pržite u ugrejanom tiganju dok ne dobije zlaznu boju.
Dodajte bujon iz masti od ćuftica u tiganju za pripremu sosa.
Dodajte bujon i crveno vino u posudu. Ostavite 1-2 minuta da se redukuje i da alkohol ispari. Dodajte 1 supenu kašiku brašna da se zgusne sos.
Dinstajte grašak sa kockciom maslaca u tiganju. Izgnječite kuvani krompir u posudu. Začinite solju i bierom i dodajte 1-2 supene kašike maslinovog ulja.
Stavite ćuftice na podlogu od izgnječenog krompira, servirajte sa graškom i prelijte aromatičnim grejvi sosom.