Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Ćufte»Ćuftice u slanini sa izgnječenim krompirom

Ćuftice u slanini sa izgnječenim krompirom

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367512k104
Ćuftice u slanini sa izgnječenim krompirom
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 3
06/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Ovo nisu samo ćuftice u slanini, ovo je ostvaren san mnogih gladnika"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g, mešano
  • mrvice od hleba - 100 g
  • luk - 1 glavica
  • krompir - 2 - 3 komada, kuvan
  • grašak - 400 g, zamrznut ili iz tegle
  • bujon - 100 ml
  • crno vino - 50 ml
  • maslac - 30 g
  • slanina - 150 g, listići
  • brašno - 1 supena kašika
  • žalfija - 2 - 3 struka
  • peršun - 2 - 3 struka
  • čili sos - 1 kašičica, ljut
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte mleveno meso sa sitno iseckanim lukom. Dodajte iseckane sveže začine peršun i žalifiju. Začinite mleveno meso za ćuftice solju i biberom. Dodajte mrvice od hleba. Sipajte 1-2 supene kašike maslinovog ulja i 1 kašičicu ljutog čili sosa.

Promešajte mleveno meso rukama i napravite ćuftice. Uvijte svaku u prekrštene listove slanine. Pržite u ugrejanom tiganju dok ne dobije zlaznu boju.

Dodajte bujon iz masti od ćuftica u tiganju za pripremu sosa.

Dodajte bujon i crveno vino u posudu. Ostavite 1-2 minuta da se redukuje i da alkohol ispari. Dodajte 1 supenu kašiku brašna da se zgusne sos.

Dinstajte grašak sa kockciom maslaca u tiganju. Izgnječite kuvani krompir u posudu. Začinite solju i bierom i dodajte 1-2 supene kašike maslinovog ulja.

Stavite ćuftice na podlogu od izgnječenog krompira, servirajte sa graškom i prelijte aromatičnim grejvi sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: