Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Tursko kjombe (pita za doručak)

Tursko kjombe (pita za doručak)

N.AkifovaN.Akifova
Inovator
12744879
Tursko kjombe (pita za doručak)
Fotografije: N.Akifova
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
8
"Kjombe je turski doručak, vrsta pite, koju su pekli u drvenim pećima. Mi smo modernizovali recept i pravimo je u rerni."

Potrebni sastojci

  • brašno - 3 šolje
  • voda - 1 šolja
  • mleko - 1 šolja
  • kvasac - 1 pakovanje
  • so - 1 kašičica
  • maslac - 1 kašičica
  • jaje - 1 komad
  • sir - 100 g
  • kačkavalj - 50 g
  • peršun
  • crni susam - čurukot
* merne jedinice

Način pripreme

U jednu veliku posudu stavljamo belance od jaja, kvasac, mleko, so i vodu i mešamo mutilicom.

Posle u etapama stavljamo brašno i mešamo smesu. Dobija se kao testo za kolač, ređe. Nije tipično testo za pitu.

Ostavljamo da naraste jedan sat. Uzimamo posudu za pečenje, mažemo je maslacem i sipamo pola smese unutra.

Odozgo stavljamo sir, peršun i kačkavlaj. Sipamo drugi sprat, koji mažemo žumancem od jajeta i opet stavljamo sir, kačkavalj, peršun i posipamo sa čurukotom (crnim susamom) i pečemo 25 minuta na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: