Bečke kiflice

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77153
28/07/2019
"Ovo nisu bilo kakve kiflice, to su vazdušaste bečke kiflice, koje su najukusnije subotom ujutru "
Priprema25 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno40 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano178
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u malo svežeg mleka, i koje ste dodali kašičicu šećera. Ostavite desetak minuta na toplom, da se aktivira. Nakon toga pomešajte sve sastojke i mesite dok se ne dobije glatko testo.

Tako zamešano testo se ostavlja na toplom oko 1 sat, da naraste. Razvije se u tanak list i seče se na 12 trouglova. Trouglovi se uvijaju u kiflice, nakon čega im se krajevi blago uvijaju na unutra.

Kiflice se stavljaju u unapred namazanu posudu za pečenje, gde se ostavljaju 20-30 minuta da narastu. Mažu se umućenim žumancem, posipaju se makom i peku se dok ne budu gotove (oko 15 minuta) u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar