Kolač sa patišpanjem sa kremom maskarpone

29/07/2019
"Kolač koji bukvalno moli da nemilosrdno bude pojeden "
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano30
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja u dubokoj posudi zajedno sa šećerom dok ne dobijete mekanu i svetlu smesu.

Pomešajte prašak za pecivo sa brašnom i dodajte u tečnu smesu.

Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu i prebacite smesu za patišpanj u pleh, obložen papirom za pečenje.

Stavite kolač u prethodno ugrejanu rernu na 160 stepeni 15-17 minuta.

Za krem pomešajte maskarpone sir i kondenzovano mleko u dubokoj posudi. Pažljivo promešajte spatulom dok ne dobijete homogen krem i rasporedite preko ohlađene kore od patišpanja ravnomerno.

Ukrasite kolač sa svežim malinama i svežim listovima mente. Ostavite da se ohladi i servirajte.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar