Ukusna pileća supa

30/07/2019
"Bistra pileća supa jedinstvenog ukusa i bez zaprške"
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano21
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operemo pileće meso, prelivamo vodom i stavljamo da se kuva. Pokupimo penu za vreme kuvanja. Kad se meso skuva, vadimo iz bujona. Ostavljamo pileće meso da se ohladi, a bujon procedimo i ponovo stavljamo da provri.

U vreom bujon sipamo očišćene i isečene paprike, luk i krompir, šargarepu i beli luk. Dodajemo i kockice pilećeg bujona. Sipamo oko (2-3 supene kašike). Ostavljamo povrće da se skuva.

Pileće meso očistimo od kostiju. Isečemo na komade i takođe stavljamo u vrelu supu u već kuvano povrće. Začinimo peršunom i čubrom.

Dodajemo nekoliko špageta /rezanaca/ isečenih na komade i kuvamo pileću supu dok ne budu gotove špagete.

Serviramo pileću supu bez zaprške sa sokom od limuna.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar