Salata sa lisičarkom

30/07/2019
"Kada imate lisičarku, nemojte se pitati šta da pripremite - odgovor je pred vama "
Priprema10 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno15 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano53
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Salata je veoma jednostavna, ali je veličanstvena. Očistimo dobro pečurke. Najlakše da ih pospemo sa brašnom. Svu zemlju koja se zalepi po brašnu i posle se lako opere vodom.

Dobro očišćene pečurke sečemo sitno. Ugrevamo šerpu sa vodom i solju i kad provri stavljamo unutra 2-3 minuta da se blanširaju. Za to vreme pripremamo posudu sa hladnom vodom.

Vadimo rešetkastom kašikom blanširane pečurke i stavljamo ih u hladnu vodu. Kad se ohladi ocedimo i pomešamo sa sitno iseckanim perima od mladog belog luka, maslinovog ulja, soli i sirćeta.

Ja volim balsamiko sirće, ali je pitanje ukusa. Ostavljamo salatu da odstoji 24 sata da dobro upije ukuse. I odmah možete jesti, ali je definitivno ukusnija sledećeg dana. Čekanje vredi. Prijatno!

Napomena: Ako berete pečurke sami, važno je da ne sečete, a ne da kidate cele zato što se tako gubi micelijum i više pečurka neće niknuti. Budite pažljivi prema Prirodi i secite stručke nožem.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar