Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Riblja Čorba»Riblja čorba sa pečurkama lisičarkama

Riblja čorba sa pečurkama lisičarkama

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841002k241
Riblja čorba sa pečurkama lisičarkama
Fotografije: Ivelina
1 / 3
07/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Mmm, već želimo da osetimo aromu ove riblje čorbe"

Potrebni sastojci

  • riba - 500 g (zamrznuta, oslić i dr.)
  • morski plodovi - 1 pakovanje, 350 g
  • dagnje - 300 g, sa školjkama
  • paradajz - 200 g, iz konzerve
  • beli luk - 1 čen
  • belo vino - 1 šolja
  • maslinovo ulje - ekstra devičansko
  • bosiljak - 1 vezica
  • voda - 2 1/2 do 3 šolje ili prema gustini
  • pečurke - 150 g, lisičarke ili miks šumskih
  • so
  • crni biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite ribu da se odmrzava u frižideru prethodno veče kako bismo je kuvali narednog dana. Odmrznite morske plodove. Ako je vaša riba sveža, pripremite ukusnu riblju čorbu odmah.

Pripremite riblje filete i morske plodove. Propržite čen belog luka u velikom tiganju sa mlazom maslaca dok ne postane zlatkasto, dodajte koktel od morskih plodova (škampe, lignje, iverak i očišćene školjke), tako što ostavite sa strane riblje filete koje ćete dodati kasnije.

Sipajte čašu belog vina, dodajte pasirane paradajze, ostavite da se krčka 2-3 minute. Sipajte vodu, tako što je količine prema tome koliko želite da bude gusta vaša čorba, začinite solju.

Kuvajte riblju čorbu na umerenoj vatri 20-25 minuta.

Sada dodajte riblje filete, pečurke (lisičarke ili druge po izboru), očistite školjke i nastavite da kuvate još 8-10 minuta. Ovde je momenat da spomenem da školjke mogu da budu i zamrznute.

U međuvremenu operite listove bosiljka, posušite i propržite u vrućem maslacu na nekoliko trenutaka, koliko je potrebno da bosiljak pojača i odvoji svoju aromu. Iscedite na apsorbujućem papiru i držite ih sa strane.

Riblja čorba sa pečurkama lisičarkama je sjajna i bez školjki, samo sa morskim plodovima i ribljim filetima!

Sipajte čorbu tako što stavite šaku svežih listova bosiljka na svaki tanjir i servirajte, ukoliko želite poslužite sa krutonima. Ukoliko je supa sa školjkama preterano gusta, razredite je s malo vode.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: