Način pripreme
Salata je veoma jednostavna, ali je veličanstvena. Očistimo dobro pečurke. Najlakše da ih pospemo sa brašnom. Svu zemlju koja se zalepi po brašnu i posle se lako opere vodom.
Dobro očišćene pečurke sečemo sitno. Ugrevamo šerpu sa vodom i solju i kad provri stavljamo unutra 2-3 minuta da se blanširaju. Za to vreme pripremamo posudu sa hladnom vodom.
Vadimo rešetkastom kašikom blanširane pečurke i stavljamo ih u hladnu vodu. Kad se ohladi ocedimo i pomešamo sa sitno iseckanim perima od mladog belog luka, maslinovog ulja, soli i sirćeta.
Ja volim balsamiko sirće, ali je pitanje ukusa. Ostavljamo salatu da odstoji 24 sata da dobro upije ukuse. I odmah možete jesti, ali je definitivno ukusnija sledećeg dana. Čekanje vredi. Prijatno!
Napomena: Ako berete pečurke sami, važno je da ne sečete, a ne da kidate cele zato što se tako gubi micelijum i više pečurka neće niknuti. Budite pažljivi prema Prirodi i secite stručke nožem.