Patlidžan sa leblebijama i peršunom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
102
701
31/07/2019
"Patlidžan i leblebiije - ubistveno ukusna kombinacija "
Priprema30 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano756
  • Pregledi tokom meseca33
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite, očistite i isecite patlidžan na male kocke. Začinite ih solju i ostavite 15-20 minuta u cediljki (stavljenoj u posudu).

Isplaknite ih.

Istopite maslac u dubokom tiganju i prebacite patlidžane u njega. Promešajte i ostavite da se dinstaju na srednjoj vatri 8-10 minuta.

Dodajte leblebije, promešajte i ostavite još 3-4 minuta.

Narendajte paradajz i sipajte ga u tiganj. Promešajte i ostavite da se krčka dok se jelo ne zgusne.

Na kraju dodajte prstohvat soli i prethodno usitnjen peršun.

Promešajte, sklonite sa vatre i servirajte.

Nek vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar