Turšija od mariniranog limuna bez sterilizacije

01/08/2019
"Aromatičan dodatak u razna jela, koji ćete imati pri ruci ako sada pripremite turšiju sa mariniranim limunom "
Priprema15 min.
Ukupno15 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano43
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Limun operite lepo sunđerom sapunom i toplom vodom.

Pređite preko daske sa sečenje laganim pokretima napred-nazad da omekša i polovinu od njih isecite 4 komada po dužini.

U svaku krišku zabodite 6-7 ružica karanfilića i poređajte zbijeno u teglu.

Dodajte 5 zrna pimeta, pola štapića cimeta, struk ruzmarina, po 1 kašičicu semenki korijandera i biber, jednu-dve kriške korena đumbira čen belogl uka, oljušten i rasečen nožem po vrhu.

Od preostala tri limuna iscedite sok i njime prelijte kriške limuna.

Na vrh sipajte morsku so i protresite teglu da se ravnomerno rasporedi. Stavite u frižider. Nakon 24 sata proverite i ako je nakon rastvaranja morske soli deo krišaka limuna ostao nepokriven, dodajte dodatno sok od limuna koliko da pokrije.

Teglu ostavite u frižideru bar 1 mesec, periodično okrećite ili protresite da se pokrenu sastojci i da se ravnomerno rasporede.

Osim kao turšiju, marinirani limun možete dodati u razne salate, jela sa raznim vrstama mesa, kao i raznim sosovima za ribu i piletinu. Daje jedinstven miris i zasićen ukus.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar