Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Turšija od mariniranog limuna bez sterilizacije

Turšija od mariniranog limuna bez sterilizacije

ZoriZori
Guru
8932865k
Turšija od mariniranog limuna bez sterilizacije
Fotografije: Zori
4 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
"Aromatičan dodatak u razna jela, koji ćete imati pri ruci ako sada pripremite turšiju sa mariniranim limunom"

Potrebni sastojci

  • ZA 1 TEGLU
  • limun - 6 komada
  • morska so - 4 supene kašike
  • cimet - 1/2 štapića
  • karanfilić - 5 g (1 kesica)
  • korijander - 1 kašičica, semenke
  • biber - 1 kašičica
  • piment - 5 zrna
  • ruzmarin - 1 struk
  • đumbir - 1 - 2 tanke kriške korena
  • beli luk - 2 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Limun operite lepo sunđerom sapunom i toplom vodom.

Pređite preko daske sa sečenje laganim pokretima napred-nazad da omekša i polovinu od njih isecite 4 komada po dužini.

U svaku krišku zabodite 6-7 ružica karanfilića i poređajte zbijeno u teglu.

Dodajte 5 zrna pimeta, pola štapića cimeta, struk ruzmarina, po 1 kašičicu semenki korijandera i biber, jednu-dve kriške korena đumbira čen belogl uka, oljušten i rasečen nožem po vrhu.

Od preostala tri limuna iscedite sok i njime prelijte kriške limuna.

Na vrh sipajte morsku so i protresite teglu da se ravnomerno rasporedi. Stavite u frižider. Nakon 24 sata proverite i ako je nakon rastvaranja morske soli deo krišaka limuna ostao nepokriven, dodajte dodatno sok od limuna koliko da pokrije.

Teglu ostavite u frižideru bar 1 mesec, periodično okrećite ili protresite da se pokrenu sastojci i da se ravnomerno rasporede.

Osim kao turšiju, marinirani limun možete dodati u razne salate, jela sa raznim vrstama mesa, kao i raznim sosovima za ribu i piletinu. Daje jedinstven miris i zasićen ukus.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: