Pečene paprike u soku od paradajza

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
01/08/2019
"I da vam kažemo da znate - najukusnije je sa tek nabranim povrćem iz bašte "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano229
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • paprike - 500 g, pečene, oljuštene
  • luk - 3 - 4 glavice
  • sok od paradajza - 1 1/2 šolja
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • ulje - 1/2 šolje
  • aleva paprika - 1 kašika
  • so
  • čubar - suvi
  • peršun - suvi
  • brašno - 1 - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite i izdinstajte luk u zagrejanoj masnoći.

Stavite u njega paprike, alevu papriku, sok od paradajza i promešajte.

Dodajte oko 2 šolje vode.

Ostavite jelo da se kuva na laganoj vatri dok ne ostane na masnoći.

Umutite brašno sa 2-3 kašike vode i zgusnite jelo.

Gotovo jelo začinite solju, čubrom i peršunom.

Pospite istucanim belim lukom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar