Maslac od pečuraka

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69723
02/08/2019
"Prepečene kriške sanjaju da budu namazane ovim aromatičnim maslacem "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano38
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • maslac - 100 g
  • pečurke - 200 g
  • luk - 2 glavice
  • so - 1 prstohvat
  • šećer - 1 prstohvat
  • sirće - 1 kašika
  • mirođija - 12 strukova
  • jaje - 1 komad (tvrdo skuvano)
* merne jedinice

Način pripreme

Maslac se ostavlja da omekša na sobnoj temperaturi. Luk se seče na sitno i zaprži se. Pečurke se skuvaju u slanoj vodi i iseku se na sitno.

Luk se pomeša sa pečurkama, šećerom i sirćetom. Ova smesa se dodaje u omekšali maslac.

Dodaje se mirođija isečena na sitno, narendano jaje i sve se promeša. Servira se neohlađeno, sa prepečenim kriškama.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar