Rumunsko slatko od soka od jagode

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77183
02/08/2019
"Nežno slatko bez semenki, koje tera kriške da drhte od nestrpljenja da budu njime namazane "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije15
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano22
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Jagode se pasiraju i stavljaju se u gazu, presavijenu nekoliko puta. Sok se ocedi, ostavlja se pola sata i dodaje se šećer.

Kuva se na laganoj vatri, pri čemu se neprestano sklanja pena. Slatko ne treba da se prekuva jer će biti previše gusto i stvrdnuće se.

Idealno slatko od soka od jagode je pre zatvaranja u tegle tečno, ali kad se ostavi jedna kap da se ohladi u tanjiriću, zgusne se i prozračna je kao žele.

Sipa se u tegle dok je vruće.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar