Trobojna sladoled torta

Teodora CekovaTeodora Cekova
Početnik
16921
Trobojna sladoled torta2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
8
"Kladite se na tri boje i uživajte u svakom zalogaju ovog veličanstvenog letnjeg deserta"

Potrebni sastojci

  • keks - 450 g, čajni
  • maslac - 3 kašike
  • mleko - 200 g, kondenzovano
  • pavlaka - 1 šolja, kisela
  • sladoled - 500 g, od vanile
  • čokoladni sirup
  • sirup od višnje
* merne jedinice

Način pripreme

Izmrvite keks na sitno i pomešate ga sa kondenzovanim mlekom i maslacem istopljenim na pari. Mešate dok se ne dobije glatka smesa i njom prekrivate dno i zidove kalupa za tortu. Nakon toga stavljate u frižider da se stegne.

Mutite pavlaku i mešate je u glatku smesu sa sladoledom. Delite smesu na tri dela. Jedan deo ostavljate takav kakav je, u drugi sipate malo sirupa od višnje, a u treći čokoladni sirup. Mešate dok ne dobijete glatku smesu.

Na kraju redom sipate preko kore u kalup tri krema.

Ostavljate tortu u firžideru dok ne dođe vreme za konzumaciju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Veca
Veca
Fantastično!
29.06.2021 22:36