Torta sa šumskim voćem

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74223
03/08/2019
"Isproban recept sa tačnim uputstvima, koja će vam pomoći da napravite savršenu tortu "
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano78
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • ZA KORU
  • jaje - 1 komad
  • šećer - 1/3 šolje
  • ulje - 1/4 šolje
  • kiselo mleko - 1/3 šolje
  • soda - 1/3 kašičice
  • brašno - 3/4 šolje
  • ZA KREM
  • maslac - 200 g
  • šećer u prahu - 200 g
  • sveže mleko - 100 ml
  • kakao - 1 i 1/2 kašičica
  • voće - po želji (maline, borovnice, jagode itd.)
* merne jedinice

Način pripreme

KORA:

Jaje i šećer se umute mikserom. Postepeno se dodaje ulje dok se smesa meša drvenom varjačom. Soda i mleko se promešaju, nakon čega se dodaju u smesu, Postepeno se dodaje brašno. Peče se na 200 stepeni.

(Sastojci su za koru veličine 20-23 cm u prečniku.)

KREM:

Svi sastojci se pomešaju. Istope se na vodenoj pari, dok smesa ne postane homogena. Nakon što se skloni s ringle, smesa se i dalje mepa, da se ne stvore grudivce, dok se ne ohladi. Može da se stavi na 30 minuta u frižider ili zamrzivač da se stegne.

SKLAPANJE:

Možete da je napravite sa koliko kora želite, ali krem u ovom receptu je za dve kore. Stavite prvu koru (po želji možete da je sirupirate). Mažete je sa pola krema i stavljate voće po želji. Stavljate drugu koru. Mažete je kremom i ukrašavate je voćem po želji.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar